FOTO Centrul European de Instruire F-16 din România a fost inaugurat la baza aeriană Fetești / „Un rol vital în pregătirea piloților români”, susține MApN

Centrul European de Instruire F-16 din România, care va funcționa în Baza Aeriană 86 Fetești, a fost inaugurat oficial luni de Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și omologul din Regatul Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren.

Centrul F-16 de la baza aeriană FeteștiFoto: Inquam Photos / George Calin

La ceremonia de inaugurare au fost prezenți ambasadorii Danemarcei, Țărilor de Jos, Statelor Unite și Ucrainei și reprezentanți ai companiei americane Lockheed Martin.

Au participat, de asemenea, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Viorel Pană, șefi ai unor structuri centrale ale MApN.

Acest proiect, primul la nivel european, reprezintă o bornă importantă atât pentru cooperarea româno-olandeză, cât şi pentru reflectarea practică a solidarității aliate. Totodată, va accelera pregătirea piloților români pentru operarea avioanelor F-16…

Citeşte mai departe