Henry Kissinger spune că Ucraina trebuie să cedeze teritorii: ”Rusia a adus contribuții decisive la echilibrul global”

”Lumea de astăzi se află într-un punct de cotitură, deoarece iarna impune o pauză operațiunilor militare de amploare. Mi-am exprimat în mod repetat sprijinul pentru efortul militar aliat de a contracara agresiunea Rusiei în Ucraina. Dar se apropie momentul în care trebuie să construim o nouă structură în vederea atingerii păcii prin negociere”, a scris Kissinger într-un eseu publicat de săptămânalul britanic The Spectator, un săptămânal britanic.

Diplomatul spune că Ucraina a devenit un stat important în Europa Centrală pentru prima dată în istoria modernă, rezistând forțelor ruse. Acesta susține că rezultatul conflictului nu ar trebui să fie o Rusie slăbită pentru că de-a lungul timpului țara condusă de Putin a avut și părțile sale bune.

”Rusia a adus contribuții decisive la echilibrul global și la echilibrul puterii de peste jumătate de mileniu…. Rolul său istoric nu trebuie degradat”, a transmis fostul secretar de stat al SUA.

Sursa: https://www.romaniatv.net/henry-kissinger-spune-ca-ucraina-trebuie-sa-cedeze-teritorii-rusia-a-adus-contributii-decisive-la-echilibrul-global_7085366.html