Tragedie cu repetiție. Submersibilul dispărut a avut soarta Titanicului din cauza nerespectării avertismentelor privind siguranța, susține regizorul James Cameron

James Cameron a declarat joi că și-ar fi dorit să fi tras mai devreme un semnal de alarmă în legătură cu submersibilul Titan, care a făcut implozie în timpul unei expediții la epava Titanicului, spunând că a considerat că designul carenei era periculos, notează Reuters.

James CameronFoto: Chris Pizzello / Associated Press / Profimedia Images

Cameron a devenit un explorator de adâncimi în anii 1990, în timp ce făcea cercetări și realiza filmul său de succes „Titanic”, premiat cu Oscar, și este coproprietar al companiei Triton Submarines, care produce submersibile pentru cercetare și turism.

El face parte din comunitatea mică și foarte unită a submersibilelor, sau din industria vehiculelor subacvatice cu echipaj (MUV). Când a auzit, așa cum au împărtășit mulți din industrie, că OceanGate Inc. realiza un submersibil de mare adâncime cu un corp de submarin din fibră de carbon și titan compozit, Cameron a spus că a fost sceptic.

„Am…

Citeşte mai departe