VIDEO Zelenski spune că una dintre rachetele care a lovit Krivoi Rog avea 50 de componente fabricate în alte ţări: „Este mai ieftin să tăiem odată pentru totdeauna aprovizionarea”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marţi seară sancţiuni internaţionale extinse pentru a împiedica Rusia să fabrice rachete, arătând că una dintre rachetele care au lovit oraşul său natal Krivoi Rog avea 50 de componente, în special microelectronice, fabricate în alte ţări. El a spus că reprezentanţii Ucrainei au discutat cu diplomaţii din ţările respective şi le-au furnizat o listă de companii care ar trebui puse pe lista sancţiunilor.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukrainian Presidential Press Office / AP – The Associated Press / Profimedia

Volodimir Zelenski a anunţat, în discursul video adresat compatrioţilor ca în fiecare seară, că atacul cu rachete de la Krivoi Rog s-a soldat cu 11 morţi, între care un copil, iar în total peste 30 de persoane au fost rănite. „Acest atac deliberat al Rusiei asupra unui oraş obişnuit nu face decât să dovedească încă o dată un adevăr simplu: împreună cu partenerii noştri, trebuie să…

Citeşte mai departe