Europarlamentarul PSD Claudiu Manda scapă de procesul de corupție, prin decizia Curții Constituționale privind prescrierea faptelor

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda, soțul primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, scapă de procesul în care în aprilie 2021 a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice pe lângă directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Marius Simcelescu, coleg de partid cu el. DNA l-a acuzat pe Manda că ar fi intervenit ca directorul agenției de plăți să se implice ilegal în soluționarea favorabilă a problemelor beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoești. Mai exact, ar fi intervenit pentru a opri executarea silită a aproape 60 de beneficiari de ajutoare sociale care încasaseră ilegal banii, pentru a obține, în schimb, voturile acestora.

Claudiu MandaFoto: Agerpres

Luni, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis încetarea procesului penal în cazul lui Claudiu Manda, fost președinte al PSD Dolj, ca urmare a deciziei Curții Constituționale privind prescrierea faptelor.

Marius Simcelescu,…

Citeşte mai departe