Niculae Bădălău, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi dare de mită

Niculae Bădălău, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi dare de mită. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Niculae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, pentru trafic de influenţă şi dare de mită, în formă continuată, şi a unei persoane fizice, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la dare de mită, anunţă DNA.

Niculae Bădălău este acuzat de procurorii DNA că i-ar fi cerut unui primar de comună să atribuie un contract unei firme condusă de o rudă a sa şi i-ar fi oferit bani pentru a face plăţi către acea firmă, chiar şi pentru lucrări neconforme. Alături de el, a fost deferit justiţiei şi reprezentantul unei societăţi comerciale.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1018/VIII/3 din 27 noiembrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților: