FOTO Primul elicopter BlackHawk pentru SMURD a aterizat la baza MAI. Alte șase aeronave vor ajunge în România până la sfârșitul anului

Primul elicopter BlackHawk a achiziționat în cadrul unui proiectul european, destinat gestionării situațiilor de urgență, a fost livrat sâmbătă la sediul Inspectoratului General de Aviație (IGAV) al MAI, potrivit DSU.

Elicopter BlackHawk recepționat de MAIFoto: DSU

Săptămâna viitoare urmează să fie livrate încă 3 elicoptere iar, până la finalul anului să mai fie recepționate alte 3 aparate de zbor BlackHawk, dintre care, 2 destinate managementului situațiilor de urgență și 1 pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române, potrivit DSU.

În viitorul apropriat, autorităților vor prezenta aeronavele BlackHawk, care vor intra în dotarea flotei aeriene ale IGAV, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Sursă foto: DSU

Inspectoratul General de Aviație al MAI a achiziționat 7 elicoptere Blackhawk , aparate de zbor care vor fi utilizate pentru managementul situațiilor de urgență, trei fiind configurate pentru operațiuni maritime…

Citeşte mai departe