VIDEO Început tensionat al unui marș uriaș pro-Palestina la Londra. Ciocniri între poliție și protestatari de extrema dreaptă / Polițiștii se așteaptă la o zi plină de provocări

Un amplu marș pro-palestinian a început sâmbătă la Londra după o încăierare între protestatari de extremă-dreapta și poliție, care a lansat o operațiune majoră pentru a evita ciocnirile dintre cele două grupuri, relatează Reuters.

un polistist britanic fugareste un contraprotestatar de dreapta inainte de marsul pro-Palestina din LondraFoto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Marșul pro-palestinian, despre care se așteaptă să atragă sute de mii de oameni, i-a atras în capitală și pe contraprotestatarii din grupurile de dreapta, într-o zi de comemorare a veteranilor de război a Marii Britanii.

Poliția Metropolitană a Londrei a declarat într-o postare pe rețeaua de socializare X că s-au confruntat cu agresiunile contraprotestatarilor care se aflau în oraș în „număr semnificativ”, adăugând că nu le vor permite acestora să îi confrunte pe participanții la mitingul pro-palestinian.

„Vom folosi toate puterile și tacticile disponibile…

Citeşte mai departe