Ucraina vrea „să facă să renască” relaţiile sale cu țările africane / Rusia folosește „coerciţia, corupţia şi frica” pentru a le ținte sub influența sa

Kievul întreprinde un efort „sistematic” pentru „a face să renască” relaţiile sale cu Africa, a declarat şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba într-un interviu acordat miercuri AFP, acuzând Moscova că face uz de „coerciţie, corupţie şi frică” pentru a-şi menţine influenţa pe continentul african, informează joi agenţia de presă franceză.

Dmitro KulebaFoto: Francisco Seco / AFP / Profimedia

„Numeroşi ani au fost pierduţi, însă noi vom face să avanseze o renaştere ucraineano-africană, vom face să renască aceste relaţii. Acest continent are nevoie de o muncă sistematică şi de durată”, a spus Dmitro Kuleba.

De la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, în 2022, Kuleba a întreprins trei turnee diplomatice în Africa, în încercarea de a obţine acolo susţinere în faţa Moscovei.

De asemenea, o delegaţie de şefi de state africane, condusă de preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa, s-a deplasat la Kiev în iunie,…

Citeşte mai departe