O specie de crab deosebit de agresivă din vestul Atlanticului amenință poziția Italiei ca unul dintre cei mai mari producători de scoici din lume, dar unul dintre cele mai importante feluri de mâncare de paste, transmite Reuters.
Crab albastru prins într-o cușcăFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
„Crabul albastru”, originar de pe coastele Americii de Nord și de Sud, s-a răspândit în mai multe lagune din Italia, hrănindu-se cu crustacee locale, icre de pește și alte viețuitoare acvatice.
Acvacultura de scoici din delta râului Pad din nordul Italiei este deosebit de afectată, un biolog marin local declarând pentru Reuters că crabii au mâncat până la 90% din scoicile tinere, decimând producția viitoare.
„Puietul a fost prădat aproape în totalitate, cu siguranță vom avea anul viitor o criză foarte mare și penurie pe piață”, a declarat pentru Reuters Emanuele Rossetti de la Cooperativa de pescari din Polesine, o parte din zona deltei…
Lasă un comentariu