Avertismentul unuia dintre cei mai mari bancheri ruși: Sfârșitul supremației dolarului american este aproape, în timp ce yuanul chinezesc crește

Sfârșitul supremației dolarului american este aproape, pe măsură ce yuanul chinezesc crește, iar restul lumii vede pericolul încercării eșuate a Occidentului de a îngenunchea Rusia în fața Ucrainei, a declarat pentru Reuters unul dintre cei mai puternici bancheri ai Moscovei.

dolari americaniFoto: Thamrongpat Theerathammakorn / Panthermedia / Profimedia

Andrei Kostin, CEO-ul VTB, a doua cea mai mare bancă a Rusiei, controlată de stat, a declarat că criza a dus la schimbări radicale în economia mondială, subminând globalizarea exact în momentul în care China a preluat mantaua unei puteri economice globale de top.

Întrebat dacă crede că lumea se află într-un nou Război Rece, Kostin a spus că acum este un „război fierbinte” care era mai periculos decât Războiul Rece.

Statele Unite și Uniunea Europeană, a spus el, vor pierde din acțiunile lor de a îngheța sute de miliarde de dolari din activele suverane rusești, deoarece multe țări…

Citeşte mai departe