Sute de angajați din Educație protestează în fața Parlamentului. Oamenii cer salarii mai mari: „Colegii noştri de la personalul nedidactic au salarii cuprinse între 1.700 – 2.200 lei. Cu aceşti bani nu mai pot trăi”

Sute de angajaţi din Educaţie – personal nedidactic din unităţile de învăţământ din Bucureşti şi din ţară – protestează miercuri în faţa Parlamentului. Angajaţii din Educaţiei sunt nemulţumiţi de neaplicarea în integralitate a prevederilor Legii salarizării nr.153/2017, în condiţiile în care veniturile nete ale acestei categorii de salariaţi sunt cuprinse între 1.700 – 2.200 lei.

„Suntem astăzi din nou în stradă pentru a atrage atenţia asupra faptului că nu se mai poate trăi. În special astăzi pentru personalul nedidactic, dar vorbim şi despre personalul auxiliar şi pentru cadrele didactice. Cerem clar majorarea acestor salarii cu legea 153 în integralitate, dar şi o indexare a acestor salarii pentru că nu se mai poate trăi.

Colegii noştri de la personalul nedidactic au salarii cuprinse între 1.700 – 2.200 lei. Cu aceşti bani nu mai pot trăi. E clar că guveranţii trebuie să ia o decizie de majorare a acestor venituri”, a spus la România TV preşedintele FSLI George Purcaru.

Sursa: https://www.romaniatv.net/sute-de-angajati-din-educatie-protesteaza-in-fata-parlamentului-oamenii-cer-salarii-mai-mari_7074521.html