Infrastructura rutieră

Infrastructura rutieră, o prioritate a lui Aurel Simion în calitate de Preşedinte C. J. Vâlcea

Infrastructura reprezintă motorul dezvoltării. Pentru a atrage investitori și oportunități, pentru a stimula turismul și a dezvolta zonele care altfel ar risca să se depopuleze, este esențial să avem o infrastructură robustă. Judeţul Vâlcea are mare nevoie de investiţii în infrastructura rutieră pentru a putea să devină o regiune atractivă, unde marii investitori să vină să creeze locuri de muncă bine plătite şi să ridice nivelul de trai. Fără o infrastructură rutieră bine pusă la punct va fi greu să convingem marile companii să ne aleagă pe noi în detrimentul altor judeţe.

Din acest motiv, drumul expres Găneasa – Tigveni, care leagă Râmnicu Vâlcea de autostradă, reprezintă o prioritate pentru județ, dar și pentru programul meu politic. Este imperativ ca acest drum expres să devină o realitate cât mai curând posibil! Pentru a accelera realizarea acestui obiectiv, Consiliul Județean Vâlcea trebuie să intre într-un parteneriat strâns și eficient cu CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, și cu statul român. Acest parteneriat ar permite Consiliului Județean Vâlcea să preia managementul proiectului și să se asigure că, indiferent cine este la putere, acest proiect nu va fi neglijat sau abandonat.

De la Revoluţie încoace, în judeţul Vâlcea nu s-a construit nici măcar un drum nou, o situaţie regretabilă care ne-a tras foarte mult înapoi în procesul de dezvoltare regională. Consider acest aspect un eşec major al conducerilor judeţene de până acum, deoarece oportunităţi au fost destule, au lipsit doar dorinţa şi priceperea pentru elaborarea unor planuri viabile şi atragerea de finanţări guvernamentale sau chiar europene!

Unul dintre drumurile noi pe care le propun, în mandatul meu de Preşedinte al Consiliului Judeţean, şi care vine ca o alternativă viabilă la varianta deja existentă, este Șirineasa – Fântânile Reci – Pesceana, folosind drumul forestier, o rută mai puțin costisitoare și mai stabilă. Varianta din prezent are multe probleme cauzate de terenul instabil şi alunecările de teren anuale, cheltuindu-se de fiecare dată sume importante pentru reabilitarea sa.

În schimb, prin varianta propusă de mine, această problemă va fi evitată pentru că terenul din zonă este stabil şi mai potrivit construirii unui drum. În acest fel, scăpăm şi de problemele anuale şi de banii aruncaţi pe reabilitări! De asemenea, un alt drum foarte util pentru vâlceni, şi nu numai, este drumul Vf. lui Roman – Mălaia – Voineasa, o rută care va facilita accesul turiştilor la frumuseţile naturale ale Vâlcii. Este imperativ să avem drumuri moderne care să nu lase comunitățile la mila vremii sau a vremurilor în care Consiliul Județean era condus de PSD.

În calitate de Președinte al Consiliului Județean Vâlcea, mă angajez să prioritizez și să susțin dezvoltarea infrastructurii rutiere, care este esențială pentru progresul și prosperitatea regiunii noastre. Voi colabora strâns cu administrațiile locale și Guvern, transformând Consiliul Județean într-un organism de promovare și susținere al proiectelor pentru finanțări guvernamentale și europene.

Împreună schimbăm soarta județului pe care îl iubim! Drum cu drum, ne așezăm județul pe un viitor mai bun.