Elevii români s-au întors plini de medalii de la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Columbia

Ioana Stănoiu, de la Liceul Internațional de Informatică, este cea care a obținut medalia de argint. Medaliile de bronz au fost câștigate de către elevi din două colegii din București, două colegii din Târgu Jiu și un colegiu din Botoșani.

Elevii participanși au mia puțin de 16 ani, așa cum spune regulamentul. Aceștia au participat la Olimpiada Națională, apoi au fost pregătiți timp de două săptămâni la București, unde au dat trei probe de baraj.

Profesorii însoțitori au fost câte unul pentru fiecare disciplină și sunt leaderii echipei, având rolul de a discuta și aproba subiectele, traducerea acestora și modelarea punctajelor. Profesorii coordoantori au fost: Victor Păunescu de la Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu din Bucuresti, George Alexandru Croitoru de la Colegiul Național Mihai Viteazul din Bucuresti și Daniela Bogdan de la Colegiul Național Sfântul Sava.

Sursa: https://www.romaniatv.net/elevii-romani-s-au-intors-plini-de-medalii-de-la-olimpiada-internationala-de-stiinte-pentru-juniori-din-columbia_7068446.html