Victor Ponta ironizează discursul lui Iohannis: „Aţi înţeles, stimaţi români? Ia mai tăceţi şi acceptaţi!”

Klaus Iohannis a mai afirmat că nu este de acord cu boicotarea firmelor austriece și nici cu atacarea deciziei privind aderarea la spațiul Schengen din Consiliul JAI la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

„Ati inteles stimati romani ? Ia nu mai protestati contra Austriei – ia nu mai atacati la CJUE decizia cu Schengen – ia mai taceti din gura si acceptati ca un popor care isi alege asemenea conducatori nu are niciun drept!”, a spus Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier nu este singurul om politic care contrează poziţia preşedintelui Iohannis, atât liderul PSD, Marcel Ciolacu, cât şi cel al AUR, George Simion, având declaraţii similare cu ale lui Ponta.

„Este dreptul meu de a avea o opinie, cum e şi dreptul preşedintelui de a avea o opinie. Conform Constituţiei, preşedintele României are atribuţii în ceea ce priveşte politica externă. Îmi menţin părerea, după votul nejustificat al Austriei, al conducătorilor din Austria, nu al austriecilor, împotriva României total nedrept, umilitor faţă de noi toţi, îmi menţin părerea România în acest moment trebuie să procedeze la fel cum a făcut Austria, să-şi exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac”, a afirmat Ciolacu.

Sursa: https://www.romaniatv.net/victor-ponta-ironizeaza-discursul-lui-iohannis-ati-inteles-stimati-romani-ia-mai-taceti-si-acceptati_7075711.html