Blogger militar rus, nevoit să își închidă canalul de Telegram după ce „trădători” i-au furat ratonul / Animalul fusese furat de ruși anul trecut dintr-o grădină zoologică din Herson

Un blogger militar rus susține că a fost nevoit să își închidă canalul de pe mesageria Telegram după ce persoane nespecificate i-au răpit ratonul pe care îl folosea ca mascotă pentru a strânge fonduri pentru armata rusă, a relatat luni Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Sky News.

RatonFoto: LademannMedia / Alamy / Alamy / Profimedia

Bloggerul militar folosise animalul pentru a câștiga notorietate și pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru forțele armate rusești, a precizat think tank-ul american.

Potrivit ISW, ratonul a „căpătat faima după ce forțele rusești l-au furat de la o grădină zoologică” în timpul retragerii lor din regiunea ucraineană Herson, în noiembrie 2022.

Institutul american notează totodată că Ministerul rus al Apărării a „vizat din ce în ce mai mult” bloggerii militari ruși în campanii de cenzură și autocenzură și că „este posibil ca actori afiliați Ministerului Apărării să…

Citeşte mai departe