Cum a ajuns un restaurant de gară să fie unul dintre cele mai „cool” locuri din România anului 1900

​Marea gară a „Ploescilor” avea pe la anul 1900 unul dintre cele mai „cool” locuri din țară, un restaurant celebru, cu mâncare bună, un loc unde un om de rând putea să-i vadă „în carne și oase” pe cei mai importanți oameni ai țării. De ce în restaurantul socialistului Gherea timpul „stătea în loc” cât trenul „întorcea ca la Ploiești”? Ce se mânca? De ce un restaurant de gară este mult diferit de unul din centrul orașului?

O fotografie cu vechea Gara de Sud din PloiestiFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Informația pe scurt:

  • Restaurantul din gara Ploiești – condus de Dobrogeanu Gherea timp de peste 30 de ani – era cel mai faimos restaurant feroviar al țării și unul dintre cele mai faimoase locuri unde puteai mânca în România de pe la 1910. Și gara din Iași avea un restaurant faimos, dar nu de talia celui din Prahova.
  • Gherea a fost un vizionar, fiindcă mâncarea se putea livra direct la ușa vagonului, iar în restaurant…

Citeşte mai departe