Ludovic Orban nu este de acord cu boicotarea firmelor austriece: „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!”

Ludovic Orban îi condamnă pe cei care boicotează firmele și băncile austriece

Ludovic Orban a afirmat că nu trebuie confundată Austria cu cancelarul Karl Nehammer, care este preşedintele unui singur partid din această ţară, Partidul Popular, formaţiune care, după cum evoluează, susţine Orban, „va pierde alegerile, evident”.

„Orice cetăţean are dreptul să ia o decizie. Eu nu pot comenta o decizie personală (de boicotare – n.r.) pe care o ia un cetăţean român sau o firmă românească. Dacă vor să-şi deschidă un cont, o pot face la ce bancă vor, îşi pot alege orice partener comercial vor, dacă vor să alimenteze de la o benzinărie, o pot face de la care vor. Există o libertate economică, o libertate de alegere. Mai spun că sunt foarte multe firme româneşti cu acţionari austrieci în România, care au susţinut o decizie favorabilă României, inclusiv pentru că era interesul lor economic. Orice investitor în România are interesul evident ca România să devină membru în spaţiul Schengen, astfel încât să poată circula liber mărfurile, produsele, serviciile, inclusiv cetăţenii angajaţi”, a spus Ludovic Orban, conform Agerpres.

Sursa: https://www.romaniatv.net/ludovic-orban-nu-este-de-acord-cu-boicotarea-firmelor-austrice-ce-tie-nu-ti-place-altuia-nu-i-face_7085176.html